Geplaatst op

Ook jij kan echt Aziatisch koken!

Koken

Deelnemers aan het woord. ‘De vegetarische avond vond ik heel verrassend’, aldus Arno Geboers. ‘Ik vond alles even lekker’, aldus Willie Poliste. Kom ervaren dat ook jij echt Aziatisch kunt koken en ontdek verschillende keukens die Zuidoost Azië rijk is.

Samen koken en samen eten

Heb je altijd al eens echt Aziatisch willen koken, maar denk je dat dat veel te ingewikkeld is? Dan heb je het mis! Ook jij kan de lekkerste Japanse, Vietnamese, Indonesische, Chinese, Thaise of Koreaanse gerechten op tafel zetten. Tijdens mijn Aziatische kookcursus geef ik je graag inspiratie en leer ik je de verschillende kooktechnieken.
Bij Bianca’s Homecooking waan je je echt even in een Aziatische sfeer. Je maakt in koppels een gerecht dat je aanspreekt. Je mag alles proeven en proberen. Ik geef je hierbij advies of help je zonodig zodat je weer verder kan. En natuurlijk eten jullie al dat heerlijks na afloop samen op. Laat je verrassen door alle bijzondere smaken. En ervaar dat ook jij echt Aziatisch kan koken!

Wat vinden mijn cursisten?

Ik kan je uitgebreid vertellen hoe leuk mijn Aziatische kookcursussen zijn, maar de verhalen van mijn cursisten zeggen natuurlijk veel meer. Ik laat daarom graag Arno en Willie aan het woord.

Arno Geboers volgde de Aziatische kookcursus deel 1 en 2

‘De vegetarische avond vond ik heel verrassend’

“We hadden al langer het idee om samen met onze mannen-vriendengroep een kookcursus te doen. Bij Bianca konden we de workshop Aziatische Kookcursus met onze vriendenclub volgen. De opzet sprak ons erg aan. Je wordt ontvangen met een amuse en een drankje. Vervolgens maak je in tweetallen een aantal gerechten. En daarna eet je deze onder genot van een lekker drankje gezellig samen op. Elke cursusavond is zo ook meteen een leuk avondje uit.

Heel verrassend vond ik de vegetarische avond. Ik was verbaasd over wat er allemaal mogelijk is op vegetarisch gebied. Er waren zoveel bijzondere smaakcombinaties! Ook was ik onder de indruk van de Vietnamese en Thaise keuken. Je leert dat zoete, zure en bittere ingrediënten elkaar heel mooi aanvullen. Daarnaast leerde ik veel nieuwe ingrediënten gebruiken, zoals kokosmelk en gember.

Bianca maakt de avonden sfeervol en bijzonder. Elke avond is perfect voorbereid. Ze bedenkt mooie gerechten en is heel breed georiënteerd op de Aziatische keuken. Bianca heeft het prima voor elkaar!

Het is heel leuk om op deze manier regelmatig met mijn vrienden samen bezig te zijn. Natuurlijk zijn onze vrouwen inmiddels ook wel benieuwd naar onze kookkunsten. We zijn daarom van plan om een avond te organiseren met onze vrouwen. Zij mogen dan genieten van de verschillende gerechten die Bianca ons geleerd heeft!”

Willie Poliste volgde de Aziatische kookcursus deel 1 en 2

‘Ik vond alles even lekker!’

“Mijn man en ik hadden interesse in de Aziatische keuken. Vooral de echte authentieke Aziatische gerechten vinden we heerlijk. Dat smaakt gewoon anders dan anders. Bij Bianca kregen we de kans om deze gerechten ook zelf te gaan maken.

Het leuke aan de cursus vind ik dat elke avond een ander thema heeft. Bianca is zelf Indonesische, maar ze heeft zich verdiept in veel verschillende Aziatische keukens. Je leert bij haar bijvoorbeeld Japanse, Koreaanse en Vietnamese gerechten maken. En werkelijk alles is even lekker!

Ook leuk was die avond dat we een Aziatische supermarkt in Arnhem bezochten. Hier kun je alle ingrediënten kopen die je nodig hebt om echt Aziatisch te koken. Bianca gaf ons een rondleiding. Daarna aten we in een Dim Sum restaurant. Deze avond was geen onderdeel van de cursus, maar het was wel een mooie aanvulling.

Ik heb al vaker kookcursussen gevolgd bij andere aanbieders. Deze waren vaak strak geregisseerd en soms een beetje klinisch. Bianca zet juist een huiselijke, informele sfeer neer. Cursisten kijken bij elkaar tijdens het koken en je mag alles proeven. En al het eten na afloop samen opeten maakt het helemaal af.

Na afloop van elke cursusavond mag je de recepten meenemen. Ik gebruik ze inmiddels ook af en toe als inspiratie voor mijn eigen cateringbedrijf. Als klanten iets bijzonders willen, dan maak ik bijvoorbeeld rendang of een curry.

Als je van koken houdt en iets nieuws wil leren, dan raad ik deze cursus zeker aan. Je hebt steeds een leuke avond uit en leert andere mensen kennen in een gemoedelijke sfeer. Ook als je weinig kookervaring hebt, is deze cursus prima te doen. Want echt iedereen kan Aziatisch leren koken!”

Wil jij ook Aziatisch leren koken?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over mijn Aziatische kookcursussen? Kijk dan op mijn website voor meer informatie over de Aziatische kookworkshop deel 1 en deel 2. Of informatie over de Basiscursus Indonesisch koken.

Direct contact met mij opnemen kan natuurlijk ook. Je kunt me bellen (06 29226475) of mailen (info@biancashomecooking.nl).

Saya suka mendengar dari Anda! (Indonesisch voor: Ik hoor graag van je!)

Koken