Geplaatst op

Babi guling / Geroosterd speenvarken

Ben jij wel eens op het Indonesische eiland Bali geweest?

Op Bali kun je haast niet om de overheerlijke babi guling / geroosterd speenvarken heen. Dit is best bijzonder want Indonesië heeft met ruim 260 miljoen inwoners de grootste moslim populatie ter wereld. Hiervan eten vrijwel alle moslims vanuit geloofsovertuigingen geen varkensvlees. Op het prachtige eiland Bali praktiseert het grootste aantal inwoners het hindoeïsme. Hier wordt wel varkensvlees gegeten en zij weten dit als geen ander te bereiden. Het eethuisje Warung babi guling ibu Oka 3, in Ubud is een begrip waar ze de lekkerste babi guling serveren. Dus als je ooit nog een keer Bali bezoekt, is dit zeker een aanrader.

Babi guling is een delicatesse dat je geproefd moet hebben. Het speenvarken wordt langzaam op een bbq gegaard en om de 20 minuten bedruipt met een kurkuma kruiden mengsel.

Nu heb superleuk nieuws. Ik ben nl. samen met boerin Inge Indonesische en Koreaanse BBQ pakketten aan het samenstellen. Daar zitten marinades, kruiden en recepten van Bianca’s Homecooking in met het kwaliteit vlees van boerin Inge van De Goed Gevulde. Jij kunt dus Indonesië op je eigen BBQ ontdekken, waaronder dus ook de babi guling. Dat wordt smullen!!! Hier vindt je het pakket.