Recept Crickets & WafflesDe Krekerij maakt van krekels, sprinkhanen en meelwormen duurzame en gezonde lekkernijen. Deze eiwitbommetjes zitten vol vitaminen, mineralen en calcium. Doordat er ook andere ingrediënten zoals veldbonen worden toegevoegd is de smaak niet overheersend. De insecten worden diervriendelijk gekweekt daarnaast worden ze gevoed met reststromen en heeft de productie weinig invloed op het milieu. Een goede zaak als je het mij vraagt, want elke vorm van bewuster omgaan met ons voedselsysteem is nodig. Wil je meer lezen over de Krekerij? Meer informatie vind je hier. 


Bianca’s Homecooking mocht voor de Krekerij recepten ontwikkelen. Hierbij deel ik mijn recept om Crickets & Waffles te maken.

Keukenbenodigdheden:


Frituurpan, wok met olie of airfryer
Kom
Kwast
Eetlepel
Theelepel
Vork
Keukenrol
Schaar

Ingrediënten:

1 pak hopperballetjes
1 ei
1 pakje wontonvellen 
Kewpie mayonaise
Jalapeno pepers
Seizoensfruit
Kiemgroente
Rijstazijn
Suiker
1 cm gember
1 pak wafels
1 liter zonnebloemolie

Bereidingswijze:
1. Schil 1 cm gember en snij in dunne plakken. Meng 50 ml rijstazijn met 1/4 rode peper en 1 el suiker in een sauspan en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Week hier 1 soort kiemgroente in en zet in de koelkast om de kiemgroente knapperig te laten worden.
2. Knip of snij de wontonvellen in reepjes van 2 mm en zet apart.
3. Kluts een ei en doop hier een hopperballetje in. Wikkel hier nu de reepjes wontonvel omheen en herhaal dit met de overige balletjes. 
4. Verwarm de wafels kort in de oven, airfryer (180 graden) of koekenpan.
5. Bak de hopperballetjes in de airfryer, frituurpan of wok met zonnebloemolie in ongeveer 5 minuten knapperig op 180 graden.
6. Leg wat gefrituurde hopperballetjes op de wafels met de gepekelde kiemgroente, wat rauwe kiemgroente, schijfjes jalapeno en seizoenfruit naar keuze. Top af met kewpie mayonaise.

Tips:
1. Je kunt i.p.v. deze wafels ook knapperige ijshoorntjes gebruiken.
2. Vervang de Kewpie mayonaise eens met chilisaus en voeg stukjes avocado toe.
3. Wontonvellen kun je bij Aziatische supermarkten kopen. Je kunt ze ook vervangen door reepjes loempiavel. Deze zijn tegenwoordig bij de meeste grote supermarkten verkrijgbaar.