Geplaatst op

Dadar Gulung / Groene flensjes gevuld met zoete kokos.

Deze Indonesische flensjes zijn een lust voor het oog. Ze krijgen hun groene kleur door het toevoegen van pandan blad of pandan aroma.

Pandan heeft een hele eigen geur. Je kent het misschien wel van de aromatische pandan rijst. Veel mensen denken dat de pandan bladeren die je bij Aziatische supermarkten en Indonesische winkels ziet liggen van de pandan rijst plant komt. Dit is niet het geval. Deze bladeren komen van de schroefpalm. De smaak is een beetje nootachtig.

Met vers of ingevroren pandan blad kun je zelf pandan aroma maken. Dit doe je door het blad in kleine stukken te knippen en met 50 – 100 ml water met een blender te mixen. Dit wring je uit boven een bak in een kaasdoek en er blijft pandan aroma achter met een mooie groene kleur. Dit is wat bewerkelijk. Je kunt ook kant en klare pandan aroma van het merk koepoe koepoe gebruiken.

Bij het maken van de vulling kun je ook pandan blad mee laten trekken. Veel mensen denken dat pandan bladeren van de pandan rijst plantjes komen. Dit is niet het geval. Dit pandan blad komt van de schroefpalm.

Uit de betekenis van dadar (omelet of pannenkoek) gulung (rollen) verraad niet dat het om groene pandan flensjes gevuld met zoete kokos gaat. Toch is dit in Indonesiƫ een alom bekend fenomeen. Dus als je in Indonesiƫ dadar gulung besteld, krijg je gewoon deze groene pandan flensjes gevuld met zoete kokos. Hierbij het recept.