Workshop kalender

AZIATISCHE KOOKWORKSHOPS 
Bianca’s Homecooking geeft weer kookworkshops aan huis en op locatie. Hier wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. Meer informatie over de mogelijkheden van deze workshops vind je onder het tabblad Aziatische kookworkshops. Daarnaast kun je via Bianca’s Homecooking  Aziatische Kookworkshops online volgen. Zo kun je comfortabel in je eigen keuken verschillende workshops volgen. Je volgt deze workshop via de zoom app, dus je hebt hier een laptop, tablet of smartphone met camera voor nodig. Er wordt met kleine groepen tot maximaal 8 livestreams gewerkt zodat ieder de tijd en ruimte houdt voor vragen en begeleiding. Voorafgaand krijg je de workshoplink, aanvullende informatie en de boodschappenlijst per mail. De betalingen verlopen veilig en contactloos via een tikkie. Je kunt je aanmelden voor een workshop via info@biancashomecooking.nl, whatsapp of via “de evenementen” op de Facebookpagina van Bianca’s Homecooking. Laat dan via een persoonlijk bericht je e-mailadres en telefoonnummer achter, zodat ik je de aanvullende informatie en een tikkie kan sturen. Lees ervaringen van deelnemers die je voor gingen in de referenties.

Hieronder zie je alle geplande workshops. Je kunt de Aziatische kookworkshops online ook privé boeken. Datum is in overleg. Stuur een persoonlijk bericht met je aanvraag naar info@biancashomecooking.nl.

Online kookworkshop Dumplings 1

 

 

 

 

 

 

 

Starttijd 19:30 Tijdsduur ongeveer 2 uur

Data waarop de workshop wordt gegeven:

  • Dinsdag 6 oktober (nog enkele plekken beschikbaar)
    Tijdens de workshop leer je wat meer over de achtergrond van dumplings. Daarnaast leer je dumpling vulling te maken en verschillende vouwtechnieken. Je kunt kiezen of je een vleesvulling of vegetarische vulling wilt maken. We maken samen potstickers, moneybags en rozendumplings. Ook leer je verschillende kooktechnieken.

Prijs: € 17,50 pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 25,- ongeacht het aantal personen.

Online kookworkshop Dumplings 2

 

 

 

 

 

Starttijd 19:30 Tijdsduur ongeveer 2 uur

Data waarop de workshop wordt gegeven:

  • Woensdag 14 oktober (2 aanmeldingen, 7 deelnemers)
    Het lang verwachte en veel gevraagde vervolg op de kookworkshop dumplings 1. Ook hier leer je meer over de achtergrond van dumplings, maak je dumpling vulling en leer je verschillende vouwtechnieken. Je kunt kiezen of je een vleesvulling of vegetarische vulling wilt maken. Dit keer maken we samen Chinese siu mai, sui kau en wonton soep middels verschillende kooktechnieken.

Prijs: € 17,50 pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 25,- ongeacht het aantal personen.

Online kookworkshop “Koken met Kinderen” 

 

 

 

 

Zaterdag 9 mei, pilot Bananenloempia’s
Starttijd 10:30 Tijdsduur 1 uur
Prijs: n.v.t. Deze workshop zit al vol!

Zaterdag 13 juni, Koekiemonster klepon
Privé geboekt.

Online Kookworkshop Bao’s

 

 

 

 

 

Starttijd 19:00 Tijdsduur ongeveer 3 a 3,5 uur
Data waarop deze workshop gegeven wordt:

  • Woensdag 20 mei = vol
  • Woensdag 15 juli (3 aanmeldingen, 9 deelnemers)

Bao’s zijn gevulde en gestoomde broodjes. In deze workshop ga je zelf het deeg en de vulling maken en leer je 2 verschillende vouwtechnieken. We maken de meest geliefde Cha siu bao en 1 van mijn favorieten met babi ketjap vulling.

Prijs: € 25,- pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 35,- ongeacht het aantal personen.

Online kookworkshops Indonesische rijsttafel

 

 

 

 

Starttijd 19:30 Tijdsduur ongeveer 2,5 uur a 3 uur

  • Zaterdag 17 oktober, pangsit en soto ayam
  • Krokant deeg gevuld met gamba of kip en de beroemde Indonesische kippensoep.
    Prijs: € 20,- pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 32,50 ongeacht het aantal personen.
  • Woensdag 8 juli, lontong, Sate, Atjar ketimun en Gado gado (nog geen nieuwe datum gepland, stuur mail bij interesse)
    In blokken gesneden kleefrijst, saté van kip of varkensvlees, zoetzure komkommer en verse groente mix met smakelijke pindasaus.
    Prijs: € 25,- pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 37,50 ongeacht het aantal personen.
  • Woensdag 21 oktober, rendang, mild / pittig (hoe heet je het zelf wilt), nasi putih en sambal goreng  (6 aanmeldingen / 11 deelnemers) In kokos, langzaam gegaard rundvlees, witte pandan rijst en gebakken sambalsaus gestoofd in kokosmelk met groente, vlees of ei naar keus.
    Prijs: € 25,- pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 37,50 ongeacht het aantal personen.
  • Woensdag 23 september, nasi kuning, opor ayam en pepesan. (Al 6 aanmeldingen / 7 deelnemers)
  • Woensdag 28 oktober, nasi kuning, opor ayam en pepesan.
    Smaakvolle, geurige gele rijst. Kip gestoofd in kokosmelk en mild/pittige makreel.
    Prijs: € 25,- pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 37,50 ongeacht het aantal personen.

Er zijn 4 verschillende waarin je Indonesische gerechten en bijgerechten leert maken. Je maakt kennis met verse kruiden die je vervolgens in balans leert vijzelen. Er komen Indonesische klassiekers zoals nasi kuning, rendang, pepesan, sambal goreng telor, sateh en gado gado aan bod. Maar je leert ook gerechten maken die wat onbekender zijn.

Online kookworkshop Tom Kha

 

 

 

 

 

Starttijd 19:30 Tijdsduur 1,5 uur
Data waarop de workshop gegeven wordt:

  • Woensdag 4 november

Je kunt ervoor kiezen om de befaamde Thaise soep met kip, garnalen of vegetarisch te maken.

Prijs: € 17,50 pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 25,- ongeacht het aantal personen.

Online kookworkshop Japanse Agedashi Tofu

 

 

 

 

 

Starttijd 19:30 Tijdsduur 1,5 uur
Data waarop de workshop gegeven wordt:

  • Woensdag 29 juli (4 aanmeldingen / 6 deelnemers)
  • Dinsdag 1 september (vol)
  • Donderdag 3 september (nog enkele plekken beschikbaar)
  • Woensdag 11 november

Heb je wel eens gehoord van umami? Dit is volgens de Japanners de 5e basissmaak uit het rijtje van zoet, zout, zuur en bitter. Dit Agedashi tofoe gerecht zit vol met heerlijke umami smaken. In deze workshop leer je een Japanse methode / techniek om met zijdezachte tofoe te werken. Je maakt je buitenkant krokant en houdt de binnenkant zijdezacht. Ook leer je zelf de bouillon te trekken. Mocht je denken dat tofoe smakeloos is, dan brengt deze workshop je zeker op andere gedachten.

Prijs: € 17,50 pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 25,- ongeacht het aantal personen.

Online kookworkshop Streetfood 1. “Pangsit en loempia’s

 

 

 

 

 

Starttijd 19:30 Tijdsduur 1,5 uur

Data waarop deze workshop gegeven wordt:

  • Donderdag 11 juni (Privé workshop, volgeboekt)
  • Vrijdag 6 november 

In deze workshop leer je de originele Indonesische pangsit en loempia’s te maken. Je kunt kiezen uit een vegetarische vulling of een garnalenvulling.
Prijs: € 17,50 pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 25,- ongeacht het aantal personen.

Online Kookworkshop Streetfood 2. “3 verschillende soorten saté”

 

 

 

 

 

Starttijd 19:30 Tijdsduur 2,5 uur.

Data: vrijdag 25 september (nog enkele plekken beschikbaar)
In deze workshop leer je 3 verschillende soorten saté maken. Indonesische, Thaise en Vietnamese. Je leert ook verschillende sauzen maken. Je kunt kiezen welke proteïne je gebruikt. Hierdoor kun je indien gewenst de verschillende soorten saté ook vegetarisch / vegan kunnen maken.
Prijs: € 17,50 pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 25,- ongeacht het aantal personen.

Online Kookworkshop Vietnamese zomerrollen

 

 

 

 

Starttijd 19:30 Tijdsduur 1,5 uur

Data waarop deze workshop gegeven wordt:

  • Woensdag 30 september (nog enkele plekken beschikbaar)
  • Woensdag 7 oktober

In deze workshop leer je Vietnamese zomerloempia’s / zomerrollen te maken. De Vietnamese keuken is 1 van de gezondste keukens ter wereld. Er wordt gewerkt met veel rauwe groente en verse kruiden. De smaken zijn licht en gelaagd. Deze zomerrollen zijn supergezond en heerlijk tijdens warme zomerdagen.
Prijs: € 17,50 pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 25,- ongeacht het aantal personen.

Online kookworkshop Indonesische lemper

 

 

 

 

Starttijd 19:30 Tijdsduur 2 uur
Data: 19 november (nog enkele plakken beschikbaar)
In deze workshop leer je gevulde Indonesische rijstrolletjes te maken. Deze rolletjes worden gemaakt van kleefrijst. Je maakt een vulling naar keuze met kip, of (vegetarisch) gehakt.

Prijs: € 17,50 pp tenzij je met meerdere personen in dezelfde keuken kookt. Dan betaal je € 25,- ongeacht het aantal personen.

Kookcursus “De Thaise Keuken” (live)

 

 

 

 

September en oktober staan in het teken van de Thaise keuken

Bij Bianca’s Homecooking aan huis, wordt in september en oktober een Thaise kook cursus aangeboden. Je maakt grondig kennis met verse ingrediënten en leert de smaken zout, zuur, pittig en zoet in balans te brengen. Er komen verschillende kooktechnieken aan bod waarbij gegarandeerd al je zintuigen geprikkeld zullen worden.

Deze cursus bestaat uit 3 kooklessen voor € 149,-. Dit is inclusief cursusmateriaal, amuse, welkomstdrankje en koffie of thee. De workshops duren 3 tot 4 uur, waarbij je met een klein gezelschap (maximaal 6 deelnemers i.v.m. de coronamaatregelen) een 3 tot 4 gangen diner maakt. In elke les maak je in koppels een andere gang. Na afloop eet je gezamenlijk het 3 a 4 gangen diner.

De cursusdagen beginnen om 16:30 en de data zijn:

Zaterdag 12 september 
Zaterdag 3 oktober (nog 1 plek beschikbaar)
Zaterdag 24 oktober (vol)

Locatie:
Bianca’s Homecooking
Oude Terborgseweg 246
7004KA Doetinchem

Mocht je geen hele cursus ambiëren, maar wel een losse workshop willen meedoen, dan kun je je ook opgeven voor 1 van de bovenstaande data.

Prijs € 55,- p.p. Dit is inclusief amuse, welkomstdrankje, koffie en thee.

Geef je op, of stel je vragen via info@biancashomecooking.nl.

Aziatische kookcursus deel 1. (Live)

 

 

 

Deze Aziatische kookcursus bestaat uit 4 lessen waarbij er verschillende Aziatische keukens en kooktechnieken aan bod komen. Je leert meer over de verse Aziatische ingrediënten en hoe je verschillende smaken in balans brengt.
De data voor de Aziatische cursus zijn:
Zaterdag 14 november; Asian Streetfood
Zaterdag 28 november; De Thaise keuken
Zaterdag 12 december; Een Indonesische rijsttafel
Zaterdag 9 januari; Een Vietnamees diner
Locatie:
Bianca’s Homecooking
Oude Terborgseweg 246
7004KA Doetinchem
Prijs: €199,-
Dit is inclusief cursusmateriaal, amuses, welkomstdrankje, koffie, thee en eindcertificaat.
* Let op: vanwege coronamaatregelen zijn er slechts 6 plekken beschikbaar. Zorg dus dat je op tijd reserveert.
Geef je op via info@biancashomecooking.nl met vermelding van je mobiele telefoonnummer.
**Mocht je niet de hele cursus maar een les willen volgen, neem dan contact op voor de mogelijkheden.