Geplaatst op Geef een reactie

Het beste Thaise restaurant van Nederland.

Wat is het beste Thaise restaurant van Nederland? Volgens een paar deelnemers van mijn kookcursus moet dat Restaurant Baiyok in Zwolle zijn.

In 2016 waren zij op de 2e plaats beland na het o zo bekende en heerlijke Bird – Thais restaurant in Amsterdam. Wij zijn zelf groot fan van Restaurant Erawan in Haarlem. Dat meer als een eethuisje oogt en alles authentiek Thais ademt. Met lage tafels in het midden en bediening dat op slippers loopt en goddelijk lekker Thaise curries. Maar bij Baiyok waren wij nog niet eerder geweest, dus dat moesten we uit proberen.

Nou het is ons zeker niet tegengevallen. Zo hadden zij de Yam Plaa Doek Foe op de kaart staan. Hier kun je mij dus echt wakker voor maken! Dit is een salade met krokant gebakken en geplozen meerval met mango, gember, pinda’s, wortel, lenteui vissaus, limoen en nog meer lekkers. Fris, zuur, zoet, knapperig, kortom zalig! Ook de Choe Chie Koeng, gebakken gamba’s in rode currysaus met geraspte kokos was heerlijk.

Het Kokosijs met Thaise basilicum was prima en ook de mix van voorgerechten, combinatie 4 was prima al vielen de garnalenkoekjes een beetje tegen. Die hadden nog wat langer gemixt kunnen worden om ze nog wat meer chewy te krijgen. Leuk dat er 3 verschillende soorten sauzen bij geserveerd worden en alle bediening (ook de Nederlandse bediening) weet waar ze het over hebben als je ze wat over de kaart vraagt. Bekijk op hier op Instagram mijn reel over ons bezoek aan Restaurant Baiyok in Zwolle.

Al met al een dikke aanrader! Gaan we zeker nog eens heen. Heeft het Restaurant Erawan van de troon gestoten? Hier zijn we al te lang niet meer geweest, dus dat moeten we binnenkort maar eens testen of niet Bart Breukink? Ben benieuwd of het daar nog steeds zo smaakt als in onze herinneringen of het beeld vertroebeld is met nostalgische herinneringen aan mijn oude stadje Haarlem.

Wat is volgens jullie het beste Thaise restaurant van Nederland? Laat onderstaand jouw tip achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *