Geplaatst op Geef een reactie

Hoe de sluiting van restaurant Kwong Chow een Dim Sum reactie bij mij teweeg brengt.

Na bijna 60 jaar sluit het Chinese restaurant Kwong Chow in de Steenstraat in Arnhem haar deuren. Ze staan regionaal bekend als authentiek Dim Sum restaurant. Dim Sum is een losmakend onderdeel van Chinese traditie en eetcultuur. Het zijn kleine Chinese gerechtjes die gestoomd, gebakken of gekookt worden en zo’n 2500 jaar geleden zijn ontstaan. Eerst exclusief voor de keizer en de welgestelden, daarna breder verspreid. Bianca: “De vertaling van Dim Sum betekent in het hart geraakt. De sluiting van restaurant Kwong Chow, raakt mij in het hart en brengt bij mij dus een Dim Sum reactie teweeg.”

“Mijn man Bart heeft mij in 2014 een kaart gegeven waar een aantal Aziatische toko’s en restaurants omcirkeld stonden, om mij naar het verre Oosten van Nederland te lokken. Ook restaurant Kwong Chow stond hierop. In het westen van Nederland kun je op verschillende plekken goede Dim Sum restaurants vinden. Helaas is dit in het Oosten van Nederland niet het geval. We hebben er regelmatig gegeten. En ik heb bij het geven van rondleidingen bij de supermarkt Amazing Oriental, in Arnhem ook verschillende groepen meegenomen om hen kennis met Dim Sum te laten maken. We werden altijd hartelijk door meneer Li ontvangen en het blijft verrassend hoe snel de delicate Dim Sum gerechtjes van de keuken aan tafel geserveerd konden worden”.

De reden van sluiting is dat huidige kok met pensioen gaat en het niet gelukt is een waardige opvolger te vinden, aldus het artikel in de Gelderlander.
“Het maken van Dim Sum gerechten vergt ook wel bepaalde kookskills. Deze worden helaas niet op een koksopleiding aangeleerd, waar de kennis van verschillende Aziatische keukens vaak sumier is.
Echt jammer dat dit restaurant verdwijnt. Nu ga ik op zoek naar een alternatief restaurant om de groepen mee naartoe te nemen bij rondleidingen.

Mocht je zelf een keer Dim Sum willen leren maken en proeven, kun je op donderdag 21 september 2023 meedoen aan mijn kookworkshop Dim Sum“.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *