Honeycomb / Hokey Pokey


Heb je altijd al eens honeycomb willen maken? In deze video laat ik je zien hoe je Honeycomb maakt.
Honeycomb dankt zijn naam doordat het lijkt op honingraat. Het is gemaakt van een luchtige karamelsaus. Deze saus komt letterlijk tot leven doordat je er bak soda aan toevoegt. Het begint dan te borrelen en vermenigvuldigd tot 4x. Zorg er dus voor dat je bij het maken een grote, hoge pan gebruikt. De honeycomb gaart door na het gieten, dus zorg ervoor dat je op tijd begint met gieten zodat jouw honeycomb niet verbrand. Het mengsel is gloeiend heet, dus wees voorzichtig!

Een stukje honeycomb smaakt heerlijk bij de koffie of thee. Het is ook erg lekker met een bolletje (kaneel)ijs. En je kunt het ook gebruiken om je dessert mee te versieren.

Ingrediƫnten:
– 200 Gram suiker
– 4 El glucose siroop. (Indien lastig te krijgen, kun je ook stroop gebruiken)
– 2 Zakjes / 2 tl baksoda
– Een snufje zeezout

Bereidingswijze:
1. Bekleed een braadslee met bakpapier en zet weg.
2. Laat 200 gram suiker met 4 El glucose siroop op laag vuur smelten.
3. Zet zodra het is gesmolten, het vuur wat hoger en voeg een snuf zeezout toe. Roer af en toe om het kristalliseren van de suiker te bevorderen.
4. Voeg als het mengsel een lichte karamelkleur heeft de 2 zakjes baksoda toe. Roer nu snel door en je zult zien dat het mengsel begin te schuimen en vermenigvuldigd in grootte.
5. Giet het mengsel over in de met bakpapier beklede braadslee. Je zult zien dat het alsnog door borrelt en doorgroeit. Laat het nu ongeveer 30 minuten afkoelen. Verwijder het bakpapier en geniet ervan.

Ga je dit recept uitproberen? Laat het ons weten door Bianca’s Homecooking te taggen.