Geplaatst op Geef een reactie

Bezoek aan de Horecava 2023.

Op 09-01-2023 was de kick-off van de Horecava 2023. Je kunt het evenement in de Amsterdam Rai nog t/m 12 januari bezoeken.

Kerst 2022
Kerst 2022Kerst 2022
De Horevaca is de grootste Horeca beurs van Nederland. En als je er een bezoek aan brengt snap je hoe groot het is. Een groot doolhof met hallen, waarbij ik de zoektocht in aanbieders versus de plattegrond nogal onoverzichtelijk vindt.
Waar de informatiedesk van de Rai je in de zoektocht ook niet verder kan helpen en de standhouders al blij zijn dat ze hun eigen stand en hal weten te vinden. Aan het einde van de dag hadden we volgens de stappenteller bijna 10 km gelopen. Zo groot dus!

Naast kookwedstrijden, pop-up bars en restaurant, vind je er o.a. een TrendLAB, dat in het teken staat van onderwerpen als duurzaam ondernemen, en hybride horeca. We hebben een pizza automaat gezien waar je op betaald en je pizza uit een gleuf komt rollen. Prachtige droogovens om vlees in te drogen en nog veel meer. Bellavita, een hal met Italiaanse en Spaanse delicatesse aanbieders en nog veel meer. Het Start-up LAB is leuk om te bezoeken om nieuwe idee├źn en inspiratie op te doen. Hier vind je nog ondernemers die hun innoverende producten presenteren. Ook inmiddels bekende merken van de Culiperslunch zoals Gro met de lekkere oesterzwamproducten en Soof, met de no crap drankjes en limonades zijn er te vinden. En je op de Horecava natuurlijk van alles proeven.

Ook is er een hal waar de cocktails, mocktails en wijn rijkelijk vloeien en je met de feestmuziek in de kermis op carnaval waant.

Na lang zoeken na het Aziatische gedeelte, hadden we het Aziatisch Paviljoen gevonden. (Te) goed verstopt in hal 8 (Food & Wine) waar merken en leveranciers zoals Go-Tan, met nieuwe dressings, Hekos Oriental Food, met uiteraard de spekkoeken en de feestelijk gekleurde buns, Yama Foodservice, met hun prachtige Japanse producten, Liroy BV, met sojamelk van zwarte en witte sojabonen en hun pindasaus en chiliolie, Ajinomoto, met hun potstickers, BR-Tomassen, met hun (peking)eenden, Thailand Business Creation Center, met de bekende Thaise merken, Lee Kum Kee, met hun saus assortiment en de Miefabriek uit Enschede. Die laatste was mij nog onbekend. Erg leuk om met hen in contact te komen en ze maken prachtige en lekkere noedels.

Het was een inspirerende maar wel lange dag. Zeker waard om een bezoek te brengen. Zorg ervoor dat je ruim voor 18:00 weer weg bent als je de lallende / dronken bezoekers voor wilt zijn. Bekijk een reel op mijn Instagram voor meer beelden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *