Geplaatst op

Hou jij van Fa chong of Lap cheung?

Wat? Nou, of je Surinaamse of Chinese worst lust? Deze rode worsten kun je in gedroogde versie kopen in Aziatische supermarkten. Ze zijn in plakjes gebakken heerlijk op een broodje met augurk en sambal of als stukjes door de nasi of in je roerbakgroente. Nu leek het me leuk om een eigen versie te maken.

Voor dit experiment mocht ik de worstenmaker van boerin Inge van De Goed Gevulde lenen en daar heeft ze mij een pakketje darmen bij gegeven. Vreemd spul. Je moet dat dus in een kom water weken en voordat je het weet, heb je ineens een darm van een meter of 10. Nou, daar kun je dus wel een paar worstjes van maken.
De worstenmaker paste helaas niet op mijn keukenblokrand, dus heb ik de oude werktafel buiten gebruikt. Mocht die ook weer eens in actie komen. Als vulling heb ik 1 dikke kipfilet en 2 kippendijen gebruikt. In totaal goed voor 1.3 kilo kippenworst en de slager dit tot gehakt laten malen.

De marinade bestond uit een zakje roasted red pork kruiden van het merk lobo met 1 el honing. Deze kruiden meng je met 240 ml water en hier laat je het kippengehakt een paar uur in marineren in de koelkast. En dan kan het worsten maken beginnen. Het is onmogelijk geen seksuele gedachten te krijgen bij de darm om de tuit heen rollen. Gaf een heel veilig gevoel. 😉 Met als resultaat uiteindelijk enorme sexy rode worsten. Deze ga ik overigens niet drogen en heb ik meteen in de vriezer gestopt. We gaan ze aanstaande zaterdag bbq-en.

Mocht je interesse hebben om deze sexy worsten ook eens te maken, laat het me weten. Inge en ik zijn nl. bezig om doe het zelf, Aziatische BBQ pakketten te maken. Wellicht kun je het dan binnenkort met ons worstpakket maken.
Je hebt hiervoor wel een worstenmaker of grote trechter met brede tuit nodig.