
Deze geel gekleurde knapperige pannenkoeken heten Bahn Xeo. Dit betekent sissen en staat voor het geluid dat het beslag in een hete koekenpan maakt. Deze pannenkoeken worden van rijstmeel gemaakt en ze worden gevuld met rauwe groente, kruiden en vis of vlees naar keuze.
Keukenbenodigdheden
Snijplank
Koksmes
Koekenpan
Beslagkom
Garde
Keukenkwast
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken
340 gram rijstmeel
2 tl kurkumapoeder
125 ml kokosmelk
500 ml water
Zonnebloemolie
Voor de vulling
Gamba’s of proteïne naar keuze 4 per pannenkoek
1 teen knoflook
1 ei
1 tl zout
Julienne gesneden wortel
Taugé
Bosje munt
Bosje (Thaise) basilicum
Optioneel: shiso blad
Bereidingswijze
1. Roer alle ingrediënten op de olie na in een beslagkom tot een klont loos beslag en laat 2 uur rusten.
2. Hak de knoflookteen fijn en bak dit in wat olie samen met de gamba’s en een snufje zout in ongeveer 3 -4 minuten gaar. Zet apart.
3. Doe 1-2 el olie in een koekenpan, laat opwarmen en giet hier een dun laagje beslag in. Hoe dunner het beslag, hoe knapperiger het wordt. Bak ongeveer 5 minuten zonder de pannenkoek om te draaien.
4. Kwast wat olie langs de randen van de pannenkoek zodat de pannenkoek nog knapperiger wordt.
5. Vul de helft pannenkoek met 4 gamba’s, een handje taugé en wat julienne gesneden wortels en vouw dubbel. Bak nog 2 minuten.
6. Doe wat verse kruiden (munt blad, Thaise basilicum blad) in de pannenkoek en serveer met wat extra verse kruiden. Ook lekker met een Vietnamese dipsaus.
Eet smakelijk!
Ga je dit recept uitproberen? Laat het ons weten door Bianca’s Homecooking te taggen.