Geplaatst op Geef een reactie

Kookboekrecensie Vegan Pasta van Brianna Claxton en Zeewier en Co van Julie Desnoulez.

Vegan Pasta van Brianna Claxon en Zeewier & Co van Julie Desnoulez

In Vegan Pasta van Brianna Claxton vind je ruim 80 Italiaanse klassieker recepten in een modern vegan jasje.

Zo komen de Marinara, -, de Bolognese, en de Alfredosaus aan bod. Kun je slagroom maken van cashewnoten, boter van sojamelk en kokosproducten en leer je alle bekende Italiaanse kazen te maken zoals verse Mozzarella, Parmezaanse kaas, Geitenkaas, Ricotta, Burrata en Mascarpone. Dit ga ik zeker nog een keer proberen te maken, want de vegan kaasssoorten die ik tot nu toe heb geproefd, halen het toch net niet bij het origineel.

Ook vegan vlees en zeevruchten komen in het boek aan bod. Verder staat het boek vol met verschillende pasta soorten aan bod. Heel divers dus. De recepten zijn vrij bewerkelijk omdat er vaak meerdere vegan onderdelen worden gebruikt in 1 recept die je dus afzonderlijk moet maken. Ook zijn niet alle ingrediënten makkelijk verkrijgbaar. Kortom zeker een aanrader voor (vegan) thuiskoks met liefde voor de Italiaanse keuken die hun kook skills willen uitbreiden. Minder geschikt indien je snel een vegan maaltijd op tafel wilt zetten, al kun je de afzonderlijke onderdelen uiteraard wel in bulk maken en enige tijd bewaren.

Vegan Pasta | Brianna Claxton |
Verkrijgbaar via Moro thuis” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”> voor € 23,50 |
Uitgeverij Good Cook |
ISBN 9789461432902

Zeewier & Co van Julie Desnoulez vol met kookinspiratie om vaker zeewier te kunnen verwerken in gerechten.

Ik ben enorm voorstander als het gaat over zeewier, het eten van de toekomst. Wellicht hebben jullie in mijn nieuwsbrief najaar 2020 al gelezen over de gezondheids- en duurzaamheidsvoordelen van het eten en kweken van zeewier. En dat het naast een Aziatische Foodtrend ook gebruikt wordt om bijvoorbeeld biogas te maken. Nu kreeg ik het boek Zeewier & Co van Julie Desnoulez waardoor mijn blik met mogelijkheden tot gebruik van zeewier nog meer is verruimd. Tot op heden gebruik ik 3 soorten zeewier on kookworkshops of gerechten. Dit zijn de Wakame. Die ken je misschien wel als groene ietwat glibberige sliertjes met stevige bite als salade van je Sushi restaurant. De zwarte de Nori vellen die voor sushi worden gebruikt en het maken van Furikake. (De smaakmaker die je in huis moet hebben) En als derde de Kombu om Dashi (Japanse bouillon) van te trekken en vis of groente in te verpakken.

Maar er zijn dus nog veel meer soorten verkrijgbaar. Je leert er meer over in dit boek met handige combinatiekalender waar tips met ingrediënten in staan die goed bij het soort wier passen. Ook staat het boek vol met recepten om verschillende soorten wieren in alledaagse gerechten te verwerken. Bijvoorbeeld een Tosti met zeespaghetti, Falafel met wier, mosselen met Kombu en kerrie, Ceviche met Wakame, pizza met Kombu, coutgette-wakame cake, choco dulse brownies, Bananenbrood met Wakame en chocolade en nog veel meer. Ook kun je met zeewier smaakmakers maken zoals zeewierolie, zeewierzout of een Chimichurri. Wat mij betreft een pareltje voor mij kookboeken collectie.

Zeewier & Co | Julie Desnoulez |
Verkrijgbaar via Moro thuis” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”> voor € 19,95 |
Uitgeverij Good Cook |
ISBN 9789461432896



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *