Geplaatst op

Koreaans BBQ-en

Heb jij Koreaans BBQ-en al ontdekt?

Koreaans eten is de afgelopen jaren een echte trend geworden. Waar men bij Korea in eerste instantie dacht aan het in 2-en verdeelde land met onbekende keuken, begint deze exotische keuken steeds meer terrein in Nederland te winnen. Met name in het westen en midden van het land zijn er steeds meer Koreaanse restaurants bijgekomen en zijn de Bimibap (gemixte kom met rijst, vlees en groente) en de super gezonde Koreaanse Kimchi (gefermenteerde licht pittige kool) een begrip in heel Nederland aan het worden.

Toch zijn de Koreaanse smaken lang niet bij een ieder bekend. Dus voor Bianca’s Homecooking een perfecte aanleiding om mijn missie (Aziatische smaken en keukens bekender en toegankelijker te maken voor een breed publiek) verder door te trekken. Wat de Koreaanse keuken is er echt één, die je geproefd / ervaren moet hebben!

Bij Koreaans BBQ-en bak je het vlees a la minute en eet je dit met verschillende bijgerechten, verse groente en kruiden. In Koreaanse marinades wordt vaak fruit zoals de Nashi peer verwerkt. De Nashi peer smaakt naar een kruizing tussen peer en zoete appel. Samen met boerin Inge van De Goed Gevulde hebben we voor jullie een Koreaans BBQ pakket samengesteld. Je krijgt hiervoor de meest heerlijke marinades om de populaire Beef Bulgogi, Gochuan Chicken en Galbi Porkribs te maken. Bij Beef Bulgogi rooster je binnen enkele minuten flinterdunne plakjes rundvlees in Bulgogi marinade met wat ui en groente en dit serveer in slablaadjes of knapperige zeewiervellen. Het rundvlees smaakt zoet, hartig, sappig en mals tegelijk. Ook krijg je ingrediënten en saus om Japchae te maken. Dit is een noedel salade waarbij de noedels zijn gemaakt van zoete aardappelmeel. Deze kook en roerbak je met verse groente en zoet, zoute saus en deze combi geeft verrassend lekkere texturen. In het pakket mocht natuurlijk de kimchi niet ontbreken. Je krijgt er een recept bij om de kimchi nog iets op te pimpen en alle andere recepten uiteraard.

Mocht je bij het lezen denken, daar wil ik meer van weten. Bekijk dan de inhoud van het Koreaanse BBQ pakket hier.