Krijg eenmalig korting op het hele assortiment van samenwerkingspartner Pacific SpiZes.


Maluku ook wel de Molukken genoemd is een eilandengroep van ruim 1000 eilanden in het oosten van Indonesië. Ongeveer de helft hiervan is bewoond en de grond is zeer vruchtbaar.
De klimaatveranderingen en natuurrampen hebben negatieve invloed op oogst en werken armoede van de boeren in de hand. Eeuwen geleden konden boeren hun nootmuskaat nog drogen op een kleedje.

Tegenwoordig valt er zoveel regen dat dit niet meer lukt. Nootmuskaat moet namelijk vrij lang gedroogd worden voordat ze openbarsten en de pitten vrij komen. De noten werden hierdoor onverkoopbaar en dit was voor de boeren een groot probleem.
Stichting TitanE heeft vervolgens een droger ontwikkeld die als een tierelier op zonne-energie werkt met tot gevolg, een overschot aan kwalitatief perfecte nootmuskaat en foelie, maar te weinig afzetgebied. De Indonesische markt levert te weinig op. Op dat moment zijn Rico Vogel en Peter Gruijs uitgenodigd om mee te denken.

Links Peter Gruijs – Sales Director. Rechts Rico Vogel - Eigenaar / Algemeen directeur.

De mannen achter Pacific SpiZes. Links Peter Gruijs – Sales Director. Rechts Rico Vogel – Eigenaar / Algemeen directeur.
Rico Vogel wilde met zijn uitgebreide internationale financiële ervaring, Molukse achtergrond en idealistische kijk op het welzijn van de Molukkers op de Molukken graag zijn steentje bijdragen. Peter Gruijs werd na het in kaart brengen van de salesmogelijkheden en marktbewerking ook al snel enthousiast. Verkoopkansen benutten en het ondersteunen van projecten op de Molukken waren voor hem de triggers om hier zijn ziel en zaligheid in te stoppen. En zo kwam het dat in 2017 Pacific SpiZes is opgericht.

Pacific SpiZes koopt de specerijen direct van de boeren op een maatschappelijk verantwoorde manier, voor een eerlijke prijs en verkoopt containers vol specerijen door heel Europa.
Samen met Stichting TitanE hebben zij als doel het helpen, ondersteunen en versterken van met name de Molukse nootmuskaatboeren op de wereldmarkt. Een nobele strijd tegen armoede op de Molukken, als je het mij vraagt!

Pacific SpiZes richt zich zowel op de grote spelers als de particuliere markt met als ultieme doel; awareness kweken voor de situatie van de Molukse specerijen-boeren en haar achterban. Daarnaast is het niet bij iedereen bekend waar de specerijen en kruiden vandaag komen.

Pacific Spizes blijft in ontwikkeling en heeft inmiddels haar assortiment verder uitgebreid met producten uit andere regio’s in Indonesië.
Indonesische specerijen
Zo kun je bekende kruiden als kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, kaneel en gemalen steranijs kopen. Maar ook minder bekende authentieke Indonesische kruiden zoals kemirinoten, kapaluga (witte kardemon) asam kandis, asam sunti en nog veel meer.
Asam kandis wordt veel gebruikt in Rendang Padang om naast een zuurtje ook de donkere kleur mee te geven. 

Wil je weten wat je nog meer met de kruiden kunt maken? Schrijf je gerust in voor een Indonesische kookworkshop. Ten slotte heb ik nog een interessant aanbod voor jullie.

Bianca’s Homecooking is ambassadeur voor Pacific SpiZes en jij kunt hiervan meeprofiteren. Gebruik code: BHC-KORTING en krijg eenmalig 10% korting op jouw totaalaankoop. Hiermee help je niet alleen jezelf en eetgenoten aan de beste specerijen, maar ook de boeren op de Molukken.

Ik heb zelf het eerste specerijen pakket van Pacific SpiZes ontvangen. Ik was blij verrast met de kwaliteit en het veelzijdige assortiment. Bovendien hebben zij een aantal juweeltjes in het assortiment die vrij lastig elders verkrijgbaar zijn. Ik kan niet wachten om de deelnemers van mijn Indonesische kookworkshops kennis te laten maken met de specerijen en hier samen heerlijke authentieke gerechten mee te maken.