Matcha Mochi Chocolade Aardbeien


Matcha thee is een Japanse groene thee waarvan de thee planten in de schaduw groeien. Dit versterkt de smaak. De theeblaadjes worden gestoomd, gedroogd en vervolgens verpulverd tot poeder. Het poeder is rijk aan aminozuren, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Bovendien houdt het je huid jong en je lichaam gezond. Daarbij verstrekt het verstrekt je imuunsysteem, ontgift het je lichaam, verhoogt het je stofwisseling en geeft het een energieboost. Oja en het is nog lekker ook! Kortom dit moet je in huis hebben. Koop het bij Van Bruggen Thee en krijg met kortingscode BIANCA10 10 % korting op je totale aankoop.

Witte chocolade smelten
Bij het smelten van witte chocolade moet je oppassen dat je dit niet op een te hoge temperatuur doet. Doe het op een temperatuur tot 40 graden.
Je kunt het op verschillende manieren smelten.
In de magnetron smelt je de witte chocolade in een magnetron bestendige kom op 800 W gedurende 30 seconde. Roer na 30 seconde goed door totdat alle stukjes zijn gesmolten.
Je kunt de chocolade ook Au Bain Marie smelten.
Vul hiervoor een pan voor een deel met water en zet deze op een zacht vuurtje. Als het water kookt, doe je de chocolade in een hittebestendige schaal of kom. Plaatst deze boven de pan met water. Zorg ervoor dat de schaal groot genoeg is om in de pan te blijven hangen en dat de schaal niet in aanraking komt met het water. Zodra de chocolade begint te smelten roer het dan goed door tot er een gladde massa ontstaat. Zet het vuur uit om aanbranden te voorkomen, Als de chocolade te heet is geworden gaat het nl. brokkelen en kun je opnieuw beginnen.
* Tip: Als je chocolade begint te brokkelen, probeer het dan te redden door kleine stukjes boter toe te voegen en erdoorheen te roeren.

Ingrediënten:

Ingrediënten
🍵200 gr kleefrijstmeel
🍵50 gr suiker
🍵180 ml water
🍵 40 gr maizena
🍵 12 aardbeien
🍵 200 gr witte chocola
🍵 1-2 el Matcha poeder

Bereidingswijze:
🍵 Meng de kleefrijstmeel, suiker en het water in een mengkom tot deeg. Kneed met vochtige handen goed door.
🍵Breng een pan met water aan de kook, zet de warmtebron uit en leg het deeg in het water. Roer door en laat 2 minuten staan. Haal het deeg eruit en laat 30 minuten afkoelen.
🍵Smelt ondertussen 200 gram witte chocola Au Bain Marie of in de magnetron op lage temperatuur.
🍵Snij de kroontjes van de aardbeien en doop de aardbeien door de gesmolten witte chocolade. Leg op bakpapier en zet de gedoopte aardbeien in de koelkast zodat de chocola weer hard kan worden.
🍵 Kneed met vochtige handen 1 tot 2 el Matcha poeder door het gekookte en afgekoelde kleefrijst deeg.
🍵 Bestrooi je werkblad en je deegroller met de maizena. Leg het deeg in de maizena en maak er een rol van. Snij deze in 12 plakken en rol elke plak uit.
🍵 Wikkel in elke uitgerolde plak een met witte chocola omhulde aardbei en knijp het deeg aan de kroonkant dicht. Doop ze in wat Matcha poeder en serveer.