Bianca

Persoonlijke noot
Ik ben Bianca en ben geboren in Indonesië en getogen in Nederland. Ik heb lang in het westen van Nederland (Hoofddorp en Haarlem) gewoond en woon sinds eind 2013 in Doetinchem, in de mooie Achterhoek.  

Koken is altijd een passie van mij geweest en na een carrière in Arbeidsmarktbemiddeling en Hrm advies heb ik het roer omgegooid om van deze passie mijn werk te maken. Ik heb hiervoor een basiscursus koken, verschillende Aziatische kookworkshops en masterclasses in zowel Nederland als Zuidoost Azië gevolgd.

Bianca’s Homecooking
Met Bianca’s Homecooking geef ik Aziatische kookworkshops en cursussen. Ook bied ik Aziatische verrassingsdiners en borrelboxen aan. Daarnaast ontwikkel ik recepten die je op mijn website of exclusief in mijn nieuwsbrieven kunt vinden.

Samen met mijn gezin maken we ook food video’s waarin verschillende recepten stapsgewijs worden uitgelegd. Mijn video’s staan gepubliceerd op YouTube. In onderstaande introductievideo kun je een glimp zien van wat je daar kunt verwachten. 

Mijn drijfveren
Ik heb een ongekende passie voor alles wat met eten te maken heeft. Nieuwe wereldkeukens ontdekken, ingrediënten uitproberen, koken, uit eten gaan, recepten ontwikkelen, kookboeken sparen, foodvlogs maken enz. Deze passie is met de paplepel ingegoten. Mijn vader was kok en mijn moeder een Indonesische kookfanaat. Beiden zijn helaas al overleden. Op kook en eetgebied zijn zij een grote inspiratiebron voor mij geweest. Door hen is mijn interesse in koken en eten gewekt en door hen heb ik leren wildplukken. Ik vind het fantastisch om door het maken van Food video’s en het geven van kookworkshops hun recepten levend te houden en met wat aanpassingen van mijn kant aan jullie door te geven. Daarnaast wil ik iedereen laten zien hoe leuk het koken met en voor kinderen kan zijn.  

Waar kun je Bianca’s Homecooking vinden?
Door het coronavirus geef ik momenteel kookworkshops en cursussen online.
Hier kan een ieder op de wereld met een goede internetverbinding aan meedoen en vanuit zijn eigen keuken meekoken. De workshops worden in het Nederlands gegeven.
Verder geef ik indien de coronamaatregelen het weer toelaten ook kookworkshops en cursussen op mijn locatie in Doetinchem. Hier kunnen ook verrassingsdiners of borrelboxen worden opgehaald. Deze bezorg ik overigens ook in een kleine straal rond Doetinchem.