Panter of luipaardbrood


10-04-2020

Heb jij wel eens een panterprint in je brood gevonden? Een erg leuke verrassing voor kinderen. Omdat door het coronavirus de dierentuinen gesloten zijn en onze minifoodie graag naar de dierentuin wil, maakten we panter- of luipaard brood. We hebben er een filmpje van gemaakt om iedereen te laten zien dat koken en bakken met en voor kinderen ontzettend leuk is.

Ingrediƫnten:
– Wit brood mix
– Water
– Voedselkleurstof (als je het jezelf makkelijk wilt maken koop dan licht en donkerbruin / zwart, of gebruik cacaopoeder. Of doe het net als ik en meng net als ik de kleur bij elkaar met rood, geel, groen en blauw) Blauw, geel en rood wordt lichtbruin. Blauw, groen en rood wordt donkerbruin.
– Olie op de bakvorm in te vetten

1. Maak het brooddeeg zoals op de verpakking staat aangegeven en laat 1 uur rijzen in een oven op 30 graden.
2. Verdeel het deeg in 3-en 2 gelijke delen en 1 kleiner deel. Maak van 1 deel lichtbruin deeg en van het kleinste deel donkerbruin deeg met voedselkleurstof of cacao. Indien je cacao gebruikt, voeg dan 1 el water toe.
3. Verdeel het donkerbruine deeg, het lichtbruine deeg en het ongekleurde deeg in 6 gelijke stukken. Rol van elke kleur afzonderlijk in een sliert en bewaar de overige stukken deeg onder een theedoek om uitdrogen te voorkomen. Zorg dat de slierten ongeveer dezelfde lengte hebben. Rol de donkerbruine sliert uit en leg de lichtbruine sliert hierin. Dek de sliert niet helemaal af met deeg. Rol nu de ongekleurde sliert uit en verpak het geheel hierin.
4. Herhaal dit met het overige deeg. Rol nu 4 van de 6 rollen dun uit zonder ze plat te drukken en snij doormidden. Dit zorgt voor variatie in dikte van het panter patroon.
5. Vet een ovenschaal in, leg hier de rollen in en bedek met een schone theedoek. Laat het deeg een uur rusten.
6. Bestrijk de bovenkant met water. Bak 10 minuten op 230 graden en vervolgens 20 minuten op 200 graden. Laat 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Ga jij dit ook maken? Laat het ons weten door Bianca’s homecooking te taggen. Veel bakplezier!