
Bloemkoolblad
Bloemkoolblad wordt echt ondergewaardeerd en erg vaak weggegooid. Echt heel erg zonde. Als je deze bloemkoolbladeren gebakken in tempura hebt geproefd, gooi jij ze vast nooit meer weg.
Bloemkoolblad tempura
Keukenbenodigdheden
Snijplank
Koksmes
Eetlepel
Kom
Frituurpan, wok of andere pan om in te frituren
Keukenweegschaal
Ingrediënten
Bloemkoolbladeren van 1 bloemkool
6 el patentbloem
2 el rijstemeel
1 el Japanse furikake (Aziatische supermarkt) of een zakje Poke sushi & salad sprinkle van het merk saitaku (verkrijgbaar bij grote reguliere supermarkten)
2 knoflooktenen
1 tl zout
1/2 tl witte peper
1 liter zonnebloemolie om in te frituren
Bereidingswijze
1. Snij de bloemkoolbladeren en stukken, was ze goed en zet apart.
2. Maak een meelpapje door 6 el patentbloem, 2 el rijstemeel, 1 el furikake, 2 fijngehakte of geperst knoflooktenen, 1 tl zout en 1/2 tl witte peper te mengen met wat koud kraanwater 50 – 100 ml. Roer de klontjes er goed uit. Voeg eventueel wat meer water toe indien je meelpapje te dik is.
3. Warm de olie op tot 170 graden. Indien je de temperatuur niet kunt meten, doe dan 1 klein druppeltje van het meelpapje in de olie. Indien dit direct naar boven komt borrelen is je olie heet genoeg om te frituren.
4. Doop de bloemkoolbladeren in het meelpapje en frituur in ongeveer 4 minuten krokant. Bestrooi met wat extra furikake en serveer.
Erg lekker met Crispy chili oil, verkrijgbaar in mijn webwinkel.
Eet smakelijk!
Ga je dit recept uitproberen? Wat leuk! Laat het ons weten door Bianca’s Homecooking te taggen.