Appelbollen met wal- en pepernoten en karamelsaus


Een lekkere twist op de bekende appelbollen. Leuk voor sinterklaasavond of daarna om van het overschot aan pepernoten af te komen.

Keukenbenodigdheden:
Ovenplaat
Bakpapier
Snijplank
Mes
Vijzel, vleeshamer of mixer
Kommen
Appelboor

Ingrediƫnten:
1 Pak (kookmans) bladerdeeg (ontdooid)
5 Kleine appels of in de breedte gehalveerde normale appels
2 Handjes pepernoten
1 Fles karamelsaus
2 Handjes walnoten
1 Citroen
1 Ei

Bereidingswijze:
1. Doorboor de appels met de appelboor op het klokhuis en haal het klokhuis eruit. Snij indien de appels een normale maat hebben de appels in de breedte door. Leg ze in een kom met water en citroensap zodat ze niet verkleuren.
2. Leg een klein handje pepernoten apart. Stamp of hak de overige pepernoten en walnoten fijn en zet apart.
3. Kluts een ei in een kom en zet apart.
4. Haal het plastic van het plakje bladerdeeg en leg op de plakkerige kant een uitgeholde appel. Duw in het hol van de appel een pepernoot spuit hier karamelsaus over, duw er nog een pepernoot op en bespuit weer met de karamelsaus totdat je de bovenkant van de appel hebt bereikt. Vouw het bladerdeeg dicht om de appel heen en vorm een bol of halve bol. Herhaal dit tot je al het bladerdeeg en appels hebt gebruikt.
6. Bestrijk de bladerdeegbollen met het geklutste ei en door dit door het gemalen pepernoten en walnotenmengsel. Druk er eventueel nog wat extra pepernoten op.
7. Bak elektrisch op 210 graden of met hete lucht op 190 graden in 25 minuten gaar.
8. Versier met karamelsaus.

Ga je dit recept uitproberen? Laat het ons weten door Bianca’s Homecooking te taggen.