Appelbollen met pepernoten, studentenhavervulling en karamelsaus


Een lekkere twist op de bekende appelbollen. Leuk voor sinterklaasavond of daarna om van het overschot aan pepernoten af te komen.

Keukenbenodigdheden:
Ovenplaat
Bakpapier
Snijplank
Mes
Vijzel, vleeshamer of mixer
Kommen
Appelboor
Keukenkwast

Ingrediënten:
1 Pak (kookmans) bladerdeeg (ontdooid)
10 Kleine kinderappels
2 Handjes pepernoten
1 Fles karamelsaus
1 handje studentenhaver
1 Citroen
1 Ei

Bereidingswijze:
1. Doorboor de appels met de appelboor op het klokhuis en haal het klokhuis eruit.
2. Leg een klein handje pepernoten apart. Stamp of hak de overige pepernoten het handje studentenhaver fijn, roer hier 2 el karamelsaus doorheen en 1 tl citroensap en zet apart.
3. Kluts een ei in een kom en zet apart.
4. Haal het plastic van het plakje bladerdeeg en leg op de plakkerige kant een uitgeholde appel. Duw in het hol van de appel wat van de de gestampte pepernoten / studentenhaver mix en giet er nog wat karamelsaus in. Duw er nog wat gestampte mix in totdat je de bovenkant van de appel hebt bereikt. Vouw het bladerdeeg dicht om de appel heen en vorm een bol. Herhaal dit tot je al het bladerdeeg en appels hebt gebruikt.
6. Bestrijk de bladerdeegbollen met het geklutste ei.
7. Bak elektrisch op 210 graden of met hete lucht op 190 graden in 25 minuten gaar.
8. Plak na het bakken er met karamelsaus nog wat pepernoten op en geniet!
8. Versier met karamelsaus.

Ga je dit recept uitproberen? Laat het ons weten door Bianca’s Homecooking te taggen.