Keuken benodigdheden
- 1 snijplank
- messen
- 2 bekken (bananen, loempia)
- gaspit
- wok
- 2 vouwmatten
Ingrediënten
- 1 pak medium loempiavellen ontdooid
- hagelslag
- geraspte cocos
- honing
- 11 bananen
Werkwijze
- halveer de bananen en snij ze in de lengte door zodat je 4 gelijke stukken banaan overhoudt.
- trek de loempiavellen voorzichten van elkaar af.
- leg een stuk banaan in het midden van de loempia vel en strooi hier wat hagelslag of geraspte kokos op. (De ene met hagelslag, de volgende met geraspte cocos)
- vouw de loempia’s op instructie en druk goed samen in de gewenste vorm.
- verhit olie in een pan tot 170 graden.
- bak de loempia’s in ongeveer 3 / 4 minuten licht goudbruin. Zet ze apart tot nadere instructies.
- warm ze op in een voorverwarmde oven op 150 graden. Besprenkel met honing en serveer.