Bananenloempia’s


Keuken benodigdheden

  • 1 snijplank
  • messen
  • 2 bekken (bananen, loempia)
  • gaspit
  • wok
  • 2 vouwmatten

Ingrediënten

  • 1 pak medium loempiavellen ontdooid
  • hagelslag
  • geraspte cocos
  • honing
  • 11 bananen

Werkwijze

  1. halveer de bananen en snij ze in de lengte door zodat je 4 gelijke stukken banaan overhoudt.
  2. trek de loempiavellen voorzichten van elkaar af.
  3. leg een stuk banaan in het midden van de loempia vel en strooi hier wat hagelslag of geraspte kokos op. (De ene met hagelslag, de volgende met geraspte cocos)
  4. vouw de loempia’s op instructie en druk goed samen in de gewenste vorm.
  5. verhit olie in een pan tot 170 graden.
  6. bak de loempia’s in ongeveer 3 / 4 minuten licht goudbruin. Zet ze apart tot nadere instructies.
  7. warm ze op in een voorverwarmde oven op 150 graden. Besprenkel met honing en serveer.