Chocolade en appeltaartcroissantjes



Om iedereen te laten zien hoe leuk koken met en voor kinderen is, hebben wij met onze minifoodie in de hoofdrol een aantal video’s en recepten gemaakt. Zij was op het moment van opname nog geen 3 jaar. Hier maken we appeltaart- en chocolade croissantjes.

Ingrediënten:
– 1 blikje croissantdeeg
– 1 geklutst ei

Voor de appeltaartcroissants:
– 1 fijngesneden kinderappel
– Kinderhandje rozijntjes
– 1 tot 2 tl kaneel
– 3 werthers original snoepjes / Of karamelsaus
– 3 eetlepels water / bij karamelsaus overbodig

Voor de chocoladecroissants:
– Chocoladepasta
– Musketzaat (gekleurde spikkeltjes)

Bereidingswijze:
1. Mix de fijngesneden kinderappel met de kaneel en de rozijnen en zet apart.
2. Smelt de werthers original snoepjes met 3 el water in de magnetron en voeg dit toe aan de appelmix. Of voeg 2 el karamelsaus toe.
3. Rol het croissantdeeg uit en snij op de voorgesneden lijnen uit. Leg voor de appeltaart croissantje een el appelmix vulling op het breedste gedeelte van het croissantdeeg en rol op.
4. Leg voor de chocoladecroissant 1 el chocopasta op het breedste gedeelte van het croissantdeeg en rol op. besprenkel met muskaatzaat.
5. Bestrijk alle croissants met geklutst ei en bak in ongeveer 15 minuten af op 180 graden.

Mocht je ze ook gaan maken, laat het ons weten, door Bianca;s Homecooking te taggen. Eet smakelijk!