Eetbare dennenappels die je echt een keer moet proberen. Leuk voor bij je herfst- of kerst dessert of bij de koffie. En ook erg leuk om met kinderen te maken.
Ingrediënten:
100 gr karamel
150 gr gesmolten chocola
50 gr boter
50 gr pindakaas
Kellogs cocopops
Poedersuiker
Bereidingswijze:
1. Smelt 150 gram chocola en 50 gram boter au bain marie. (Oftewel water opzetten in een pannetje en in een hittebestendige kom de chocola en boter erbovenop zetten, roeren tot dit gesmolten is)
2. Smelt 100 gram suiker tot karamel of gebruik kant en klare karamel. Roer dit met 50 gram pindakaas door het chocolademengsel.
3. Zet dit mengsel in de vriezer tot dat het hard geworden is ongeveer 30 tot 40 minuten.
4. Haal het mengsel uit de vriezer en vorm van een volle toetjeslepel mengsel de vorm van een dennenappel.
5. Steek hier nu trapsgewijs de cocopops in. Zie filmpje.
6. Zet eventueel nog even in de koelkast om uit te harden.
7. Bestrooi met poedersuiker en serveer.
De eetbare dennenappels blijven in de koelkast wel 4 dagen houdbaar.