Op zoek naar een leuke knutselactiviteit tijdens de kerstvakantie met kinderen? Maak dan deze kerstboom croquembouche eens. Veel knoei en speelplezier gegarandeerd! Wij hebben het onszelf makkelijk gemaakt door kant en klare soesjes te kopen.
Ingrediënten
- 2 pakken kant en klare soesjes. Voor 2 mini kerstboom croquembouche
- 100 gram poedersuiker
- Citroensap
- Groene eetbare kleurstof
- Suikerparels, sterretjes en ogen (en wat je verder zelf leuk vind)
- Optioneel: spinsuiker (verkrijgbaar bij de Hanos) en rode eetbare kleurstof.
Bereidingswijze
- Maak glazuur door de poedersuiker met een druppel groene kleurstof, 1 tl citroensap en 1 el water te mengen.
- Haal de soesjes door de kleurstof en plak ze kegelvormend aan en op elkaar zodat er een kerstboomvorm ontstaat.
- Beplak de soesjes met suiker- sterren, parels, ogen enz. Laat opdragen in de koelkast.
- Optioneel: smelt wat spinsuiker en 1 druppel rode eetbare vloeistof in een kookpannetje met 1 el water. Laat na koken afkoelen en test met een vork of je met de vloeistof al draden kunt trekken. Dit doe je door je vork in de rode karamel te dopen en omhoog te tillen. Zodra je langzaam een draad terug in de pan ziet vallen is jouw karamel voldoende afgekoeld.
- Trek draden over een mengkom door je vork heel snel over de boevenkant van de mengkom heen en weer te halen. De suikerdraden zijn nu nog vormbaar.
- Pak de suikerdraden op en vorm ze snel rondom te eetbare kerstboom.
*Tip: koop de soesjes bij een echte bakker. Deze komen uit de supermarkt en verschilden wel erg veel van vorm en maat. Dit maakte het stapelen niet heel gemakkelijk en resulteerde tot een monster kerstboom. 😉
* Tip: Bak als onderkant een kleine ronde bodem van bastogne / mariakoekjes en boter om het stapelen makkelijker te maken.
Ga je dit recept uitproberen? Laat het ons weten door Bianca’s Homecooking te taggen.