Ingrediënten
- 1
blik romige mais (cream corn, verkrijgbaar in Aziatische winkels, te vervangen met een blik mais)
- 1 blik
- suiker
- mais
- half bosje koriander
- 2 lente-uien
- 1 cm gember
- 2 kippendij filets
- 1 liter water
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 ei
- medium dry sherry
- zout en witte peter
- maizena
Werkwijze
- snij de kipfilet in dunne plakjes en doe het in een kom. Voeg hier 1 tl sherry, 1 tl suiker, 1 tl zout en ½ tl witte peper aan toe. Roer door en laat 10 minuten intrekken.
- zet de liter water op laag vuur met het kippenbouillonblokje en laat het oplossen.
- pluk de korianderblaadjes en zet apart. Snij de steeltjes in hele fijne stukjes en voeg dit toe aan de bouillon.
- schil de gember en snij in superkleine blokjes. Voeg ½ tl toe aan de bouillon en zet de rest apart. Snij de lente-ui in dunne ringen en zet apart.
- laat de mais uitlekken en voeg toe aan de bouillon.
- zet in een andere pan water op en blancheer hier de kip in, tot de kip van kleur veranderd en gaar is. Zeef het kippenvlees eruit en spoel af met koud water.
- voeg het kippenvlees aan de bouillon toe. En breng de bouillon verder op smaak met 1 tl zout, snufje peper, ½ tl suiker.
- doe 1 el maïzena in een kommetje en voeg hier 2 el water aan toe. Roer door en giet dit al roerend in de soep, tot de soep licht gebonden is.
- klop het ei los is een kommetje en giet dit al roerend door de soep.
- garneer de soep met korianderblaadjes, fijngehakte gember en lente-ui.
*Tip, Garneer ook eens met crispy mais en gebakken knoflook