Mozzarella ballonnen


Vind jij het net als ik leuk om te experimenteren met producten? Dan vind je vast ook leuk om een keer mozzarella ballonnen te maken. Erg leuk om bijvoorbeeld je Italiaanse salade caprese mee op te leuken. Het is even oefenen maar dan heb je uiteindelijk ook wat toch? In dit oude filmpje laat ik jullie zien hoe je ze maakt.

Wat heb je nodig?

Een sifon, oftewel een thermo slagroom / schuimmaker Gaspatroon
Mozzarella
Kookpan en water

Hoe maak je het?
1. Snij de mozzarella in plakken van ongeveer 1,5 cm.
2. Draai het gaspatroon op de shifon.
3. Verwarm een laag water in de kookpan en doe een plakje mozzarella 2 minuten in het warme, niet kokende water. Zorg dat de mozzarella helemaal onder water staat.
4. De mozzarella is nu elastisch geworden. Maak er een bolletje van en plaats dit over de shifon en knijp de onderkant samen. Blaas er nu langzaam lucht in, knijp de onderkant samen en je hebt een ballon.

Mocht je het ook gaan proberen, vind ik het erg leuk als je dit laat weten. Tag dan Bianca’s Homecooking /biancashomecooking met jouw foto op de sociale media.