
Gebakken parasolzwam hoeden met pijnboompitten en olijven
Dit recept is ook te maken met portobello’s. Laat ze dan 2 minuten langer garen in de oven.
Ingrediënten
2 Schoongemaakteparasolzwamhoeden (ook goed te maken met Portobello’s dan wel een paar minuten langer in de oven)
1 el pijnboompitten
Olijfolie extra vierge
Parmezaanse kaas
3 Pruimtomaatjes
4 Kalamata olijven
Zwarte peper
Zout
1 kleine knoflookteen
Bereidingswijze
1. Vet een ovenschaal in met olijfolie en bestrooi met wat zwarte peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden boeven en onder warmte of 180 graden hete luchtwarmte.
2. Ontpit de olijven en hak fijn. Hak ook de knoflookteen fijn. Snij de pruimtomaatjes in dunne plakken.
3. Leg de parasolzwamhoeden met de hoed omlaag in de ovenschaal en bestrooi met de olijven, knoflook, plakjes tomaat, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
4. Bak in ongeveer 12 minuten gaar.