Pekedel Jagung / Indonesische maiskoekjes

Deze maiskoekjes zijn een heerlijke snack voor tussendoor als voorgerecht of bijgerecht. Ik maak mezelf vaak wijs dat ze best gezond zijn omdat er groente in zit om me vervolgens volledig over te geven aan een snack attack waarbij ik er rustig 4 op eet. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik deze maandelijks maak. In Indonesië worden ze vaak op straat verkocht samen met bakwan, oftewel gefrituurde groentekoekjes en tahu isi oftewel gevulde tofoe. 

Terwijl ik dit recept voor jullie uitschrijf, krijg ik er zelf trek van. Superleuk als jullie dit recept ook eens maken. Laat het me weten door Bianca’s Homecooking op je foto te taggen en te verspreiden op de sociale media.

Geniet ervan en alvast eet smakelijk / selamat makan.

Ingrediënten

  • 1 blik zoete mais korrels van ongeveer 200 gram 
  • 2 wortels julienne gesneden (in luciferreepjes)
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 1/2 gesnipperd rood uitje
  • 1 geklutst ei
  • 6 takjes fijn gesneden verse selderie
  • 8 takjes fijngesneden verse koriander
  • 6 el rijstmeel
  • Optioneel: 1 chili peper of groene rawit 
  • Plantaardige olie om in te frituren

Kruiden

  • 1 cm fijngehakte verse laos
  • 1 tl korianderkorrels
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 tl zout
  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Bak de korianderkorrels en komijnzaad in een droge koekenpan totdat ze heerlijk beginnen te geuren. Stamp ze vervolgens met de knoflooktenen fijn in een vijzel en doe in een kom.
  2. Voeg de mais, het gekluste ei, de wortelreepjes, het ui, het zout, de koriander en peterselie toe en voeg telkens 1 el rijstmeel toe terwijl je roert. Mocht je van pittig houden voeg dan fijngesneden chilipeper of groene rawit toe.
  3. Frituur de maiskoekjes door telkens een volle el in de planaardige olie te leggen. Wanneer ze beginnen te drijven, keer ze dan om en bak ze in 4 minuten goudbruin. 
  4. Ze hebben naar mijn mening geen saus nodig, maar ze zijn ook lekker met zoete chilisaus of srirachasaus.