Pompoen speculaas cake


Heb je wel pompoen gebruikt bij het bakken van iets zoets? Deze cake blijkt een echte crowdpleaser en bevat naast pompoen ook gember en speculaas.

Ingrediënten:
250 gram cakemeel
180 gram witte basterdsuiker
50 ml melk
200 gram roomboter
3 eieren
1/3 pompoen
1 zakje vanillesuiker
4 speculaas koekjes
1 klein zakje (sushi) gember of 1,5 cm verse gember

Bereidingswijze:
1. Schil 1/3 vd pompoen en snij in kleine stukjes. Kook in water, waarbij je zorgt dat de pompoen blokjes net onderstaan en voeg een zakje vanillesuiker toe. Als de pompoen zacht is, giet het dan af, stamp fijn en laat afkoelen.
2. Snij de gember fijn en vijzel de speculaas koekjes tot kleine stukjes.
3. Mix de boter in een beslagkom met de suiker zacht en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix tot een glad beslag en voeg het meel en 50 ml melk toe en mix.
4. Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte en vet een cakevorm in.
5. Voeg de gember, koekkruimels en pompoenpuree toe aan de cakemix en roer door.
Giet in de cakevorm, bak in 60 a 70 minuten gaar en smullen maar.