Keukenbenodigdheden
- 1 gaspit korianderkorrels en bakpan
- 2 snijplanken
- vijzel
- bbq
- satéstokjes
- 4 bekkens (atjar, rijst, saté, pindasaus)
- 2 kookpannen (satésaus en atjar)
- vorm voor rijsttorentjes
Ingrediënten saté
- 1 kilo kippendijfilet
- 2 el korianderkorrels
- citroen
- 1 tl Zout
- 2 tenen knoflook
- ketjap medja
- gebakken uitjes
Bereidingswijze
- rooster de korianderkorrel in een droge pan totdat ze beginnen te geuren. Let op dat je ze niet verbrand.
- week de satéstokjes in een bak met water.
- vijzel de korrels fijn.
- rasp de schil van 1 citroen
- snij de knoflook fijn.
- snij de kippendij filet in kleine blokjes van ongeveer 1 – 1,5 cm en doe de blokjes in een bak.
- voeg hier de gevijzelde koriander aan toe, het zout, de knoflook, citroenschil en 5 el ketjap aan toe. Laat min. 30 minuten marineren in de koelkast.
- steek na 30 minuten alvast de bbq aan.
- haal de marinade uit de koelkast en voeg het sap van een halve citroen toe.
- rijg het vlees aan de stokjes en grill ze op de bbq.
- houd warm tot serveren in aluminiumfolie of warmhoud bak
- bestrooi met gebakken uitjes
Pindasaus
- 2 zakjes pindasausmix
- ½ citroen
- 2 el gebakken uitjes
- 1 el gebakken knoflook
- 2 el ketjap medja
- 400 ml water
Voeg aan de pindasausmix 400 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de ketjap, gebakken uitjes en gebakken knoflook toe en laat dit inkoken tot de gewenste dikte. Voeg, zodra de saus de gewenste dikte heeft, het sap van een halve citroen toe en zet het vuur uit.