
Voor dit recept heb ik me laten inspireren door de Hanos. De wellicht iets onbekendere producten zijn ook verkrijgbaar bij de Hanos, de Makro of de winkels van Amazing Oriental. Deze zalmtartaar en salade met Aziatische dressing misstaat niet tijdens kerst of een feestelijk diner. De torentje van de romanesco, ook wel torentjesbloemkool genoemd, lijken zelfs een beetje op mini kerstboompjes. Als je dit gaat maken, gebruik dan dagverse zalm van de visboer omdat de zalm rauw verwerkt wordt.
Ingrediƫnten
- Zalmtartaar
Zalm
2 Vellen nori (suhi zeewier)
1 El geroosterde sesamzaadjes
1 Zakje agar agar poeder
Optioneel 1 Yuzu olie of yuzu sap - Saladedressing
3 el Dashi- iri-ponzu
1 el arachideolie - Salade
4 shisobladeren
4 Radijsjes
Geblancheerde romanesco topjes
Erwtencress
Cherrytomaatjes - Wafel
2 el Bietensap
200 ml dashi – iri- ponzu
20 gram bloem
Bereidingswijze
- De zalmtartaar:
Knip de nori in kleine stukjes. - Snij de zalm in lange repen. Meng de zalm met de nori, agar agar poeder en 1 el geroosterde sesamzaadjes.
De agar agar poeder is een natuurlijk bindmiddel dat helpt om de zalmrepen op de plek te houden. - Bouw in een ronde uitsteker de zalmrepen in lagen op en zet weg in de koeling.
- Saladedressing:
Mix 3 el dasi-iri-ponzu met 1 el arachideolie - Salade
Snij de radijsjes in flinterdunne plakjes (Met mandoline) en leg in ijswater.
Snij de shisobladeren fijn. Snij de cherrytomaatjes in dunne plakjes en de erwtenkress klein. - Meng de salade met de dressing
- De wafel:
Mix de ingrediƫnten en bak in arachideolie op laag vuur krokant. Zet apart - Opmaak:
Snij een plak zalmtartaar en leg op een bord. Besprenkel dit met yusu olie of yuzu sap.
Serveer met de salade en de wafel.
Ga je dit recept uitproberen? Laat het ons weten door Bianca’s Homecooking te taggen.