
Rabarberschillen
Rabarber hoef je eigenlijk niet te schillen. Je kunt de schil er dus gewoon aanlaten zitten en meekoken. Maar je kunt met rabarberschillen ook heerlijke siroop, rabarber mojito’s en zoete krokantjes maken.
Rabarber siroop en rabarber mojito
Keukenbenodigdheden
Snijplank
Koksmes
Eetlepel
Kom
(Droog) oven
Kookpan
Keukenweegschaal
Steriele flessen
Trechter
Ingrediënten
Rabarber siroop
250 gram rabarberschillen
1 kilo suiker
2 el Citroensap
Stuk gember geschild ongeveer 1 cm
1 liter water
Bereidingswijze
1. Was de rabarberschillen en doe ze met alle ingrediënten in een pan. Kook 30 minuten.
2. Laat afkoelen en zet 24 uur in de koelkast.
3. Zeef en bewaar de schillen om de zoete rabarberschil krokantjes mee te maken.
4. Breng de siroop nogmaals aan de kook en giet de siroop met een trechter in steriele flessen. Bewaar op een donkere koele plek. De siroop is nu 1 jaar houdbaar. Maar geloof me, het is zo op.
Tips:
1. Verdun de siroop met water , voeg eventueel kruiden en fruit toe en drink als limonade.
2. Gebruik de siroop op yoghurt, of als saus over ijs, pannenkoeken en wafels.
3. Doe wat siroop door verse slagroom en serveer bij je dessert.
4. Maak er rabarbermojito’s mee.
Rabarbermojito
Ingrediënten
Rabarber siroop naar smaak
1 Citroen of limoen
Stuk gember van 1 cm geschild en in plakken
Muntblaadjes
IJsklontjes
50 ml Gin
Water
Bereidingswijze
1. Vul een glas met ijsklontjes en voeg hier rabarbersiroop (naar smaak), water en 50 ml gin aan toe.
2. Voeg limoen of citroensap toe en doe schijfjes limoen / citroen, muntblad en de gember in je glas. Laat voor een mocktail / non alcoholische versie de gin weg.
Zoet rabarberschil krokantje
Ingrediënten:
De gezeefde schillen uit de rabarbersiroop
Bereidingswijze:
1. Leg de schillen in een hartvorm op bakpapier en laat 4 uur drogen in de oven op 70 graden. Supersimpel en erg lekker.
Wij hebben het rabarber krokantje gegeten bij gestoofde rabarber, rabarberslagroom (slagroom met wat rabarbersiroop erdoor) perzik en munt.
Eet smakelijk!
Ga je dit recept uitproberen? Wat leuk! Laat het ons weten door Bianca’s Homecooking te taggen.