Cumi cumi goreng / Krokant gebakken inktvis


Het geheim van achter malse inktvis is het eerst invriezen. De inktvis bestaat voornamelijk uit spieren en de vriezer maakt de spiercellen kapot. Hierdoor wordt de inktvis een stuk malser. Zorg er daarom voor dat de inktvis eerst ingevroren is geweest.

Ingredi├źnten

  • 500 gram ontdooide pijlinktvis
  • 1 ┬Ż tl 5 kruidenpoeder
  • 2 tl witte peper
  • 2 tl zout
  • 1 citroen
  • bloem of tarwemeel
  • optioneel: chilipoeder

Werkwijze

  1. Maak de inktvis schoon, dep droog en snij in stukken. Bekijk eventueel mijn instructievideo om te zien hoe je de inktvis schoonmaakt.
  2. Marineer de inktvis met 1/2 tl 5 kruidenpoeder, 1 tl witte peper, 1 tl zout. Roer goed door.
  3. Maak het beslag in een kom. 250 gram bloem, 1 tl zout, 1 tl witte peper, 1 tl 5 kruidenpoeder en 300 ml water. Roer goed door tot glad beslag. Doe in een andere kom droge bloem of tarwemeel.
  4. Zet olie op het vuur en verhit tot 180 – 200 graden. Meng een handje inktvis door het beslag en haal dit vervolgens door het droge bloem. Zorg dat de stukken inktvis niet aan elkaar plakken. Frituur dit vervolgens tot ze knapperig en goudbruin zijn in ongeveer 4 minuten.
  5. Bestrooi voor wat extra pit met chilipoeder en serveer met stukjes citroen.