Roze bietenpannenkoeken

10-05-2020


Wat ontzettend leuk dat we door @greenfoodlab.amsterdam zijn gevraagd om samen te werken met @blueband_nl op deze speciale dag. Hoe leuk is het om op moederdag, samen met je kind in de keuken te knoeien wat groente te “verstoppen” en deze overheerlijke, roze, bietenpannenkoeken te maken? Geloof me, echt een aanrader en een geweldig moederdag cadeau. Dus speciaal voor alle lieve moeders hierbij de ingrediënten.

Het beslag:
– 200 gram meel (of als de schappen leeg zijn pannenkoekenmeel😁)
– 1 gepureerde, gekookte biet
– 1 el blue band plantaardig
– 3 el yogurt
– 250 ml melk
– 100 ml bietensap
– 1 zakje bakpoeder
– 3 el poedersuiker
– een stofzuiger
– poetsdoek
– en wat engelengeduld 😉

De Topping:
– verse aardbeien – gemixte noten
– poedersuiker
– agavesiroop

Wij hebben ze gebakken in de vloeibare blueband iedere dag en wonderbaarlijk was daarmee ook de eerste pannenkoek al gelukt. Door het toevoegen van de yogurt en het bakpoeder, worden de pannenkoeken heerlijk luchtig. Voorzichtig draaien en smullen maar. Fijne moederdag! 💛