Saucijzenbroodjes


Saucijzenbroodjes, wie houdt er niet van? Zijn ontzettend leuk om samen met kinderen te maken. Ze zijn helemaal lekker als je er een scheutje ketjap manis aan toevoegt. Probeer onderstaand recept maar eens.

In het filmpje kun je zien hoe het eraan toegaat als je ze met een kind van bijna 3 jaar maakt. Heerlijk samen kliederen en zeg zelf, dat is toch een prachtig resultaat. Ik heb onderstaand nog een foto toegevoegd om jullie te laten zien hoe ze er ook uit kunnen zien. 😉

Ingrediënten:
– 1 Pak bladerdeeg
– 300 Gram rundergehakt (of half om half of vegetarisch gehakt)
– 1 Geklutst ei
– 1 Klein fijngesnipperd uitje
– Kinderhandje fijn gehakte peterselie
– 1/2 Tl geraspte nootmuskaat
– 3 El ketjap manis
– Optioneel paneermeel

Bereidingswijze:
1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
2. Doe de gehakt, met het gesnipperde uitje, de fijn gehakte perserselie, de geraspte nootmuskaat, 3 el ketjap manis en de helft van het geklutste ei in een grote kom en roer door. Voeg eventueel wat paneermeel toe als het mengsel te nat is.
3. Haal het plastic van het bladerdeeg af en leg 1 el van het gehakt mengsel horizontaal op de plakkerige kant van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg eroverheen, druk de zijkanten vast en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
4. Kwast de saucijzenbroodjes in met het overige geklutste ei en bak 20 a 25 minuten in de oven op 210 graden. (elektrisch)

Mocht je ze gaan maken, heel veel plezier. Laat het me weten door Bianca’s Homecooking te taggen op de sociale media. Eet smakelijk!