Geplaatst op

Spoiler alert! Shinrin-Yoku, incl Japanse High Tea

Koken

Ga jij op zaterdag 15 april 2023 mee het bos in? Bianca van Bianca’s Homecooking en Vianne van My Mindful Life komen samen met iets leuks! Een Shinrin-Yoku sessie waarbij we afsluiten met een heerlijke Japanse High Tea.

Shinrin-Yoku is de Japanse kunst van het bosbaden

Vianne is een certificeert Shinrin-Yoku gids en helpt je tijdens het bosbaden om bewust te vertragen en de natuurlijke omgeving met zo veel mogelijk zintuigen waar te nemen. Je baadt als het ware, in de atmosfeer van het bos. Met al zijn geuren, kleuren, vormen en geluiden helpt het bos je te ontspannen en je verbinding met de natuur te versterken. Japanse en Europese wetenschappers toonden bijvoorbeeld aan dat bosbaden de bloeddruk en hartslag laat dalen, de cognitieve vermogens verbetert en onze creativiteit kan vergroten. 

Japanse High Tea

We sluiten deze sessie in Japanse stijl af met een heerlijke High Tea die ik voor jullie ga maken. Naast Wagashi (Thee met zoetigheden) voeg ik ook wat hartige lekkernijen toe. Daarbij ga ik ook wat elementen die in het bos vindbaar zijn verwerken, zoals bessen en noten.
Je kunt Japanse fluffy cheesecake, sponscake, mochi met vers fruit spiesjes en nog veel meer lekkers verwachten.

Verder bieden we jullie verschillende Japanse theesoorten aan en mag je, indien gewenst je eigen wildpluk thee bij elkaar plukken.  

Shinrin-Yoku / Bosbaden en Japanse High Tea
Datum: Zaterdag 15 april 2023
Prijs: €47,50 p.p.
Duur: Ongeveer 3,5 uur
Locatie: In de Achterhoek. 

Vind je het leuk om aan te sluiten, laat het mij dan weten via info@biancashomecooking.nl