Geplaatst op

Winactie pakket Maleisische producten en recept Curry Laksa

Curry Laksa soep

Koken

Een aantal van jullie hebben hem ongetwijfeld al op mijn sociale media voorbij zien komen. Dit is een Maleisische Laksa soep. Het wordt gemaakt van een currypasta en staat binnen no time op tafel. Ik deel mijn recept hieronder, probeer het uit en je zult zien dat het echt easypeasy is.

Bianca’s Homecooking is door Amazing Oriental gevraagd om samen te werken en kortstondig meer bekendheid te geven aan de Maleisische keuken. De Maleisische keuken kent veel invloeden van buitenaf (India, Indonesië, CHina, Portugal, Engeland enz.) Dit levert heerlijke mixen van kruiden en technieken op. Tot woensdag 24 november kun je meedoen met de winactie en kans maken op een pakket vol Maleisische producten om de Maleisische smaken en keuken te ontdekken. Er zit ook een zakje currypasta bij. Hier vind je de winactie. Pakket Maleisische producten

Om dezen heerlijke laksa te maken heb je het volgende nodig:
Zakje curry laksa paste
Gekookt ei
200 ml kokosmelk
Limoen
Rijstnoedels
Garnalen
Gebakken tofu
Munt, of andere verse kruiden zoals (Thaise) basilicum om (Vietnamese) koriander.

Bereidingswijze
1. Week de rijstnoedels 10 minuten in een kom met gekookt water.
2. Kook de curry laksa paste met 1,5 liter water en voeg 200 ml kokosmelk toe. Roer goed door en voeg de gebakken tofu toe.
3. Giet de rijstnoedels af en voeg deze na 5 minuten toe. Voeg ten slotte nog 3 minuten de garnalen toe en serveer met gekookt ei, schijfje limoen en verse kruiden.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Koken