Groepen


Eva en Eline uit Amsterdam:
“Samen koken (en eten) is altijd leuk. Zeker in deze tijd waarin er weinig sociaal contact mogelijk is, is het super leuk om op deze manier samen te zijn”.

Eva: Door corona waren we tijdens de eerste lockdown in mei op zoek naar een leuk cadeau voor mijn vader en een manier om dit toch samen te vieren. In zijn werkende leven was mijn vader kok. Hij houdt van koken. Mijn zussen en broer vinden dat ook ontzettend leuk om te doen dus we besloten de online kookworkshop: Dumplings 1 als verjaardagscadeau aan mijn vader te geven. Zo konden we toch, op afstand, met z’n allen iets samen doen. Op de dag van de workshop heb ik een boodschappentas met ingrediënten en instructies afgegeven en op de afgesproken tijd hebben we elkaar online ontmoet. Het was ontzettend leuk en gezellig om op deze manier samen met Bianca bezig te zijn.

De eerste workshop smaakte letterlijk én figuurlijk naar meer. We hebben dus al snel daarna een aantal vrienden en vrienden van vrienden gevraagd om ook deel te nemen aan een volgende workshop: Streetfood. Ook dit was een groot succes. Heerlijk om al met elkaar vooraf contact te hebben over de ingrediënten, de beste winkel waar inkopen gedaan kunnen worden en wat er het beste gedronken kan worden bij dit specifieke recept.

Dit was zeker niet de laatste workshop die we hebben gevolgd. Wij eten en lusten (bijna) alles en we vinden het leuk om nieuwe dingen te proberen. Dus als er een workshop voorbijkomt en we kunnen op die avond dan sluiten we graag aan (met en zonder vrienden/familie). Samen koken (en eten) is altijd leuk. Zeker in deze tijd waarin er weinig sociaal contact mogelijk is, is het super leuk om op deze manier samen te zijn. Maar het hele proces samen doorlopen is bijzonder. De zoektocht naar specifieke ingrediënten, de nieuwsgierigheid naar het recept en verbazing over hoe mooi smaken kunnen samenvallen. Echt heel fijn om samen te kunnen doen. Daarnaast is de sfeer super ontspannen en is het gewoon ontzettend gezellig.

Bianca legt alles goed uit. Ze leert je echt proeven. Is de balans goed? Passen alle smaken mooi samen? Daarnaast geeft ze uitleg over de verschillende kooktechnieken en vertelt ze verhalen over de oorsprong van de verschillende gerechten. Of bij welke gelegenheden je iets hoort te eten.

Wij bevelen het iedereen aan. Het is een leuke manier om iets nieuws te leren. Of je nu een ervaren kok bent of niet. Het is super gezellig om te doen, met vrienden of familie, maar ook met mensen die je niet kent. Koken en eten verbindt altijd. Bianca zorgt voor duidelijke instructies en een ontspannen sfeer, dus de avond of het eten kan nooit mislukken. En tot nu toe was alles lekker en hebben we het met smaak opgegeten. Dezelfde avond, of de dagen er na. Of in het geval van de loempia’s die in de diepvries konden, de weken erna ?.

Wil je ook een prive kookworkshop boeken, of heb je vragen? Neem contact op.