Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen (max 3 personen op thuislocatie) worden er momenteel geen live workshops gegeven. Zodra er weer 6 personen kunnen deelnemen gaan we weer van start, met inachtneming van onderstaande maatregelen.
Op zoek naar meer info, zoals:
- workshop locatie
- keukenbenodigdheden
- prijzen
- overige informatie
Dumplings zijn deegpakketjes die gekookt, gestoomd of gebakken in de pan kunnen worden. In deze workshop leer je het deeg maken en verschillende vouwtechnieken, maak je op traditionele Chinese wijze de vulling en verschillende dipsauzen voor dumplings. We maken Jiaozi / potstickers, Sui Kau, moneybags en rozendumplings.
- Datum: nog niet ingepland
- Algemene informatie live workshops
Dit is eten en drinken dat letterlijk op straat verkocht wordt meestal vanuit verrijdbare karretjes langs een openbare weg of op een warenmarkt. De porties zijn klein. Het is de perfecte manier om verschillende Aziatische hapjes te proeven en de culinaire cultuur van het land te verkennen. In deze workshop leer je verschillende streetfood gerechten te maken uit verschillende Aziatische landen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bijvoorbeeld, Chinese eenden pannenkoekjes, Japanse kippenvleugels / Tebasaki, Saté, Indonesische groentekoekjes / Bakwan, Gevulde en gestoomde bapaobroodjes enz.
- Datum: Dinsdag 12 januari (nog 1 plek) donderdag 28 januari (nog 4 plekken)
- Algemene informatie live workshops
De Chinese keuken is 1 van de oudste en diverse keukens ter wereld. Elke provincie in China heeft zijn eigen kookstijl en gebruikt regionale ingrediënten. In deze workshop leer je de roerbaktechniek en maak je vogelnestjes van bami. Ook maak je gefermenteerde sojabonensaus. Een aantal voorbeelden van gerechten zijn: Nasi yeung chow / gebakken rijst met garnalen en tja sieuw, maissoep met kip, wantan soep, ma po tofu, Chinese broccoli in zwarte bonensaus, cocosmelk met zoete aardappel.
- Datum: nog niet ingepland
- Algemene informatie live workshops
Ontdek de culinaire cultuur van Vietnam. De Vietnamese keuken is 1 van de gezondste keukens ter wereld. De smaken zijn licht, vers en gelaagd zonder uitgesproken te zijn. Vaak worden in een gerecht veel tegenstellingen gebruikt. Vers versus gefermenteerd, warm versus koud, zacht versus knapperig. Voorbeelden van gerechten van deze workshop zijn de zomerloempia’s, Pho soep, Goi Tom Buoi / Garnalen met pomelo salade, Sua Chua Nep Cam / Yogurt met zwarte kleefrijst en gebakken cocos bananen.
- Datum: Zaterdag 9 januari (nog 2 plekken beschikbaar)
- Algemene informatie live workshops
Dim sum zijn één-haps gerechtjes uit de Chinese provincie Guandong. Ze zijn zoet of hartig, warm of koud. Ze worden gestoomd, gebakken of gefrituurd. Het zijn dumplings, loempiaatjes, puddinkjes, broodjes enz. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met het drinken van thee. In deze workshop leer je verschillende dumplings maken zoals de potsticker, Ha gau, Sui Kau, Bao pao, rijstemeelflensjes, gevulde aubergine, gevulde tofuvellen enz.
- Datum: nog niet ingepland
- Algemene informatie live workshops
De Indonesische keuken is pittig, kruidig exotisch en uitgesproken en heeft meerdere smaken, texturen en kleuren in een maaltijd. In deze workshop leer je hoe je een echt Indonesisch feestmaal maakt. Een aantal voorbeelden van gerechten zijn pangsit goreng, soto ayam, gado gado, sate, opor, nasi kuning, Asinan, Sambal goreng telor, rendang, tahu isi, ikan bakar, pisang goreng, kue dadar enz.
- Datum: dinsdag 10 maart (nog 1 plek) donderdag 25 maart
- Algemene informatie live workshops
In deze workshop ga je met jouw gezelschap een smakelijke rondreis door Azië maken. We bereiden een 4-gangen diner voor waarbij gerechten uit verschillende Aziatische landen voorbij komen. Bijvoorbeeld, zomerloempia’s uit Vietnam, de beroemde Thom Kha Kai / Thaise kippensoep, Thaise Laab salade, Indonesische pittige makreel / Pepesan en Japanse appelgyoza’s.
- Datum: nog niet ingepland
- Algemene informatie live workshops
In deze workshop worden al jouw zintuigen geprikkeld. Je maakt kennis met Thaise producten en leert de smaken zoet, zuur, zout en pittig in balans te brengen. Er komen verschillende kooktechnieken aan bod. We bereiden in een 3 gangen diner vorm Thaise klassieke gerechten in een modern jasje.
- Datum: woensdag 20 januari, woensdag 17 februari en woensdag 17 maart
- Algemene informatie live workshops