Basiscursus Japanse keuken

Deze cursus bestaat uit 4 lessen waarbij je meer leert over de achtergrond en ontstaanswijze van Japanse producten. Er komen verschillende kooktechnieken zoals pekelen, drogen en fermenteren aan bod. Je leert met echte Japanse producten werken en deze ook zelf te maken bijvoorbeeld dashi, miso, kombu, furikake en teriyaki. Ook leer je de perfecte sushi rijst te maken en de basis voor het maken van sushi.

4-daagse cursus

Deze cursus bestaat uit 4 kooklessen. De workshops duren 3 tot 4 uur, waarbij je met een klein gezelschap (maximaal 9 deelnemers) een 3 tot 4 gangen diner maakt. In elke les maak je in koppels een andere gang. Na afloop  van elke cursusdag eet je gezamenlijk het 3 á 4 gangen diner.

  • Les 1. Introductie Japanse keuken.
    Product introductie van soja en zeewier. We gaan vervolgens furikake, dashi, Agedashi tofu en miso soep maken.
  • Les 2. Sushi.
    Introductie sushi producten. Vervolgens leer de perfecte sushi rijst te maken en de basistechnieken voor het maken van sushi. Ook leer je verschillende smaakmakers te maken door gebruik van verschillende kooktechnieken.
  • Les 3. Introductie miso, teri yaki en verschillende soorten noedels.
    Product introductie en vervolgens leer je teriyaki saus maken en gaan we koken met miso, teriyaki en verschillende soorten noedels.
  • Les 4. Tempura en panko.
    Vandaag leer je de fijne kneepjes van Japans frituren. We maken groente tempura, tentsuyusaus, ebi furai en karaage.

Cursusdagen
Nog niet ingepland

Locatie:
Bianca’s Homecooking
Oude Terborgseweg 246
7004KA Doetinchem

*Onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.
** Je kunt deze cursus (voor een andere prijs) ook online volgen. Meer informatie vindt je bij mijn online aanbod Japans.

Prijs

€ 242,-. Dit is inclusief cursusmateriaal, amuse, welkomstdrankje en koffie of thee.

Wil je geen hele cursus maar wel een los onderdeel volgen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Nog vragen?
Bel of mail me gerust!