Japanse kookworkshops

Agedashi tofu

Heb je wel eens gehoord van umami? Dit is volgens de Japanners de 5e basissmaak uit het rijtje van zoet, zout, zuur en bitter. Dit Agedashi tofu gerecht zit vol met heerlijke umami smaken. In deze workshop leer je een Japanse methode/techniek om met zijdezachte tofoe te werken. Je maakt je buitenkant krokant en houdt de binnenkant zijdezacht. Ook leer je zelf de bouillon te trekken. Mocht je denken dat tofoe smakeloos is, dan brengt deze workshop je zeker op andere gedachten.

  • Datum: woensdag 11 november
  • Starttijd: 19:30 uur
  • Prijs: € 17,50 p.p. *)

*) kook je met meerdere personen in dezelfde keuken, dan betaal je € 25,00 ongeacht het aantal personen.

Mail mij...

Basiscursus Japanse keuken

Deze online cursus bestaat uit 4 lessen waarbij je meer leert over de achtergrond en ontstaanswijze van Japanse producten. Er komen verschillende kooktechnieken zoals pekelen, drogen en fermenteren aan bod. Je leert met echte Japanse producten werken en deze ook zelf te maken bijvoorbeeld dashi, miso, kombu, furikake en teriyaki. Ook leer je de perfecte sushi rijst te maken en de basis voor het maken van sushi.

Naar de cursusinfo